Nyolc csapat bográcsában főtt az étel: vörösboros marhapörkölt - Viktória Söröző, „könnyű nyár esti mámor” (babos-csülkös pacal) – Mezei Csokor, toros káposzta – Csótányos Brigád, pincepörkölt – Kispesti Szociomókusok, mediterrán marharagu – Séfcsillagok, cigány lecsó – Dikh TV, marhagulyás – Kispesti Trió, sertéspörkölt – Nagykondér. A főzőprogram és ételkóstolás mellett agyagozás, tésztafűzés, arcfestés, lufihajtogatás, ugrálóvár és szumószőnyeg, várta az érdeklődőket. Az alkalmi „színpadon” az Arany óvoda kicsinyei és a Mágnes Színház ifjú tehetségei gondoskodtak a vidám hangulatról.
A Lovasi József – a Szabadtűzi Lovagrend Rendvédelmi Főkapitánya, a népi sütés-főzés mestere – vezette ötfős zsűri hosszas kóstolgatás után hozta meg a döntést. Győzött a Séfcsillagok mediterrán marharaguja, második lett a Dikh TV cigány lecsója, a harmadik helyet a Szociomókusok pincepörköltje érdemelte ki. Házias ízei miatt a séf különdíját érdemelte ki a Mezei Csokor „könnyű nyár esti mámornak” becézett babos-csülkös pacalja. A séf díjazta továbbá a Viktória Söröző marhapörköltjét, a Szociomókusok pincepörköltjét és még egyszer a könnyű nyár esti mámort. Díjat kapott Molnár Attiláné süteménye is.