Április 19, 2024
Szeptemberben már főznek a Vass iskolában
Bejegyzés: - Gajda - Március 25, 2013
Április végére elkészül a konyha, így a jövő tanév elején már helyben főzik azt az ételt, amelyet többek között a Vass és az Ady iskola diákjai, valamint a Bóbita óvodába járó gyerekek kapnak – tudtuk meg azon a bejáráson, ahol Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, a beruházást felügyelő Dudás László, a Vagyonkezelő, Műszaki Szervezet műszaki csoportvezetője, valamint az első felújított konyhának helyet adó Vass iskola igazgatója, Ertelné Csák Judit vett részt.

A Pensió 17 Kft. a minőség javítása érdekében, és az étel szállítási idejének csökkentésére szerződésben vállalta, hogy felújítja és üzemelteti az önkormányzat tulajdonában lévő főző- és előkészítőkonyhákat.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor az első konyha április végére elkészülhet. Az önkormányzat és a Pensió 17. Kft. között létrejött szerződés szerint a cégnek 36 hónap áll rendelkezésére, hogy felújítsa a négy konyhát. A beruházások összértéke csaknem 240 millió forint. A Vass iskolai konyha a legkisebb, de ez is csaknem 60 millió forint – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől. A polgármester szerint várható, hogy lényegesen javul majd az ételek minősége, hiszen jelentősen rövidül, a Vass iskola esetében pedig egyáltalán nem lesz szállítási idő, hanem a tűzhelyről az asztalra kerül az étel. De változást hozhat az is, hogy az intézmény vezetőjének közvetlen kapcsolata lesz majd az itt dolgozókkal, akikkel akár személyesen is beszélhet az ételek minőségéről.

Dudás László kérdésünkre elmondta, hogy a felújítások során nemcsak a falakat, hanem a berendezéseket, a víz- és villamosvezetékeket is kicserélik a szakemberek. A Vass iskolai konyha után a Puskás, a Bolyai és az Eötvös iskolákban kezdődhetnek majd sorban a munkálatok.

Ertelné Csák Judit elmesélte, hogy ezt a konyhát évek óta nem használja senki sem. Az intézmény igazgatója, bár az építkezés felfordulással jár, örült annak, hogy jobb minőségű és változatosabb lesz az étel az intézményben, hiszen a szállítás miatt sokféle étel eddig nem is kerülhetett gyerekek asztalára. Példaként említette, hogy ugyanazon alapanyagokat tartalmazó kelkáposzta főzelék fasírttal helyett a tanulók szívesebben választják a rakott kelkáposztát.


Bejegyzés: - Gajda - Április 15, 2024
Bejegyzés: - Gajda - Április 13, 2024
Bejegyzés: - Gajda - Április 10, 2024
Bejegyzés: - Gajda - Április 9, 2024
Bejegyzés: - Gajda - Április 5, 2024
Bejegyzés: - Gajda - Április 5, 2024
Bejegyzés: - Gajda - Április 3, 2024
Bejegyzés: - Gajda - Április 2, 2024
Bejegyzés: - Gajda - Március 28, 2024
Bejegyzés: - Gajda - Március 27, 2024
© Gajda Péter, Minden jog fenntartva