A héten aláírt szándéknyilatkozat a három kerületben összesen több mint 5200 általános iskolás és óvodás korú gyermeket érint. A programban résztvevők azt is megvizsgálják majd, hogy a közétkeztetésre fordított normatív támogatás mennyiben elégséges az egészséges étrend kialakítására, és ennek tükrében változtatásokat is javasolnak majd a döntéshozóknak.
A vendéglátó kispesti önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester elmondta: egyik legfontosabb cél az, hogy a kispesti gyerekek közétkeztetése mind minőségben, mind pedig mennyiségben megfeleljen a gyerekek, a szülők, valamint a korszerű és egészséges táplálkozás szakmai igényeinek. Az önkormányzat a közös felelősségvállalás jegyében tovább keresi a lehetőségeket a közétkeztetés javítására.
A szülői fórumon elhangzott javaslat és igény alapján ezért is csatlakozik most a kerület a Mintamenza programhoz. Gajda Péter tapasztalatai és tájékoztatása szerint, a korábbi közétkeztetés körül kialakult konfliktusok mára nyugvópontra kerültek. Megalakult és megkezdte munkáját a szülőkből, szakemberekből álló „étkezési bizottság”, amely folyamatosan ellenőrzi az ételek minőségét, így szorosabb lesz a kapcsolat az önkormányzat, a szolgáltató és a szülők között.
Az eseményen Kovács Róbert polgármester Kőbánya, Gajda Péter Kispest és Szabados Ákos Pesterzsébet polgármesterei, Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség korábbi elnöke, valamint Süllős Gyula a PENSIÓ 17 Minőségi Közétkeztető Kft. kereskedelmi igazgatója vettek részt.